ORANJESTAD / ARUBA
ORANJESTAD / ARUBA
 • Furniture made in Aruba
 • Eigen fabriek op Aruba
 • Op maat gemaakt
 • Gratis thuisbezorgd

Veelgestelde vragen

Wat is het stappenplan van een bestelling tot levering?

 1. Je kan je wensen doorgeven via e-mail, het contactformulier of via +297 7410415.
 2. We sturen je een vrijblijvende offerte. Alle prijzen zijn inclusief 6% OB.
 3. Een overeenkomst tussen Solid Furn Aruba en de opdrachtgever komt tot stand door schriftelijke bevestiging (waaronder mede begrepen een bevestiging per e-mail) van de door Solid Furn Aruba opgestelde offerte door de opdrachtgever.
 4. Bij akkoord op de offerte wordt de factuur per e-mail toegestuurd
 5. Het volledige bedrag dient dan in één keer te worden voldaan.
 6. Zodra wij de betaling hebben ontvangen worden de meubels in productie genomen in onze meubelmakerij op Aruba.
 7. De meubelen worden gratis bezorgd.
 8. Voor service en garantie staan we altijd snel voor je klaar. Elke klant moet bij ons tevreden zijn over het geleverde meubel!

Hoe gaat de bezorging?

Meubelen worden geleverd door onze eigen bezorgers. Voor de exacte levering wordt je gebeld om een dag en tijdstip af te spreken. Meubelen van hout zijn zwaar. Maak doorgangen van te voren alvast zo leeg mogelijk en zorg dat kwetsbare zaken goed zijn beschermd. Indien je een levering op een etage bezorgd wilt hebben,  geef dit dan bij voorbaat aan ons aan. Wij kunnen hiervoor een speciale afspraak maken.

Hebben jullie ook een bezoekadres of winkel?

Deze website is onze winkel! Je vindt hier een groot aanbod aan diverse houten meubelen. Als je meubelen wilt bezichtigen dan ben je van harte welkom in onze fabriek. Laat het ons weten en dan zorgen we dat er tijd voor je vrij gemaakt wordt!

Wat is jullie gemiddelde levertijd?

Onze gemiddelde levertijd is 3-4 weken. Bij grotere bestellingen of projecten 4-6 weken afhankelijk van de aantallen en of het een maatwerk bestelling betreft. Aan de levertijden kunnen geen rechten aan worden ontnomen. Vraag de klantenservice om te overleggen of je op een bepaalde datum geleverd kan krijgen. Er is altijd persoonlijk contact om de levering af te spreken.

Nemen jullie ook grote projecten aan of richten jullie ook bedrijven in?

Jazeker! Je kan bij ons ook terecht voor het inrichten van winkels, scholen, kantoren of horecazaken. We meten in, maken bouwtekeningen, plaatsen en verbouwen zelfs naar wens. Vraag eens naar de mogelijkheden.

Hoe en wanneer moet ik betalen?

Je krijgt een factuur per email toegestuurd. Het volledige bedrag van de factuur dient in één keer contant of via bank betaald te worden.

Wet kopen op afstand / retourrecht

Je hebt ook bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Als producten speciaal voor jou besteld worden en/of speciaal op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet. Na akkoord op een offerte van een meubel die we op maat maken of lakken/beitsen kunnen we die niet in alle gevallen terugnemen, echter trachten we in dit geval altijd tot een oplossing te komen.

Staan alle producten op de website?

De meest gangbare producten staan op de website, maar we hebben natuurlijk ook andere maatwerk modellen gemaakt. Als je wensen of vragen hebt of een eigen idee dan kunt je altijd contact met ons opnemen.

Kan ik een foto of tekening doorsturen?

Jazeker! We maken een vrijblijvende offerte op basis van een foto of tekening die je stuurt. Vergeet niet de gewenste maten en andere wensen door te geven. Je kunt ons mailen op solidfurn.aruba@gmail.com

Wat kun je niet van steigerhout verwachten?

Steigerhout is robuust vurenhout. Het zal altijd iets werken. Verwacht geen 100% egale oppervlakken en naadloze overgangen van plank tot plank. Het is een grote uitzondering dat een meubel van steigerhout kaarsrecht of zonder oneffenheden gemaakt kan worden. Dit is dan ook de charme van een meubel van steigerhout.

Wat is het verschil tussen oud en nieuw hout?

Oud hout is gemaakt van gebruikte vurenhouten steigerplanken (zie bed). Ze zijn donkerder van kleur, robuuster. Uiteraard gebruiken we alleen maar droog hout en schuren we splintervrij of worden op aanvraag extra behandeld met een lak. Nieuw hout (pitch pine) is blanker/lichter van kleur en strakker (zie foto loungebank). Na enkele maanden in weer en wind krijgt ook nieuw hout een donkere kleur, maar krijgt nooit het echte robuuste karakter als oud hout. Wil je de meubelen in een andere kleur? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor alle verschillende afwerkingen

Oud hout (zie foto bed)

Nieuw hout (zie foto loungebank)

IMG_0346

Maatvoering van een houten plank 

Dikte: +/-   3 cm
Breedte:  +/-  20 cm
Lengte: Tot maximaal +/- 5 meter

 

Kan ik jullie telefonisch bereiken?

Uiteraard. Je kunt overdag (ma/vr) bellen met +297 7410415. Wanneer het gaat om het doorgeven van juiste maten, aantallen en specifieke wensen, werken we het liefst per email (solidfurn.aruba@gmail.com) of via het contactformulier).