ORANJESTAD / ARUBA
ORANJESTAD / ARUBA
  • Furniture made in Aruba
  • Eigen fabriek op Aruba
  • Op maat gemaakt
  • Gratis thuisbezorgd

Algemene voorwaarden

 

Op al onze overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van Solid Furn Aruba van toepassing.

Bestellen bij Solid Furn kan via e-mail. Zodra wij je bestelling hebben ontvangen, ontvangt je van ons een opdrachtbevestiging. Daarin staan de bestelde meubelen vermeld en de totale kosten van jouw order.

Gemaakt in 3-4 werkweken

Onze gemiddelde levertijd is 3-4 weken. Bij grotere bestellingen of projecten 4-6 weken afhankelijk van de aantallen en of het een maatwerk bestelling betreft. Aan de levertijden kunnen geen rechten aan worden ontnomen.

Bezorgen

Bestel je meubelen bij Solid Furn, dan bezorgen we deze natuurlijk gratis bij je thuis op Aruba. Meubelen worden geleverd door onze eigen bezorgers. Voor de exacte levering wordt je gebeld om een dag en tijdstip af te spreken. Indien je een levering op een etage bezorgd wilt hebben, geef dit dan bij voorbaat aan ons aan. Wij kunnen hiervoor een speciale afspraak maken.

Betaling

De factuur kan contant worden betaald of via internetbankieren. Wij versturen je de factuur per email.

Productie

Al onze producten worden door ons met zorg in de meubelmakerij op Aruba geproduceerd. Alle verbindingen zijn degelijk geschroefd. De meubelen zijn goed geschuurd en hebben geen scherpe hoeken.

Werking van het hout

Steigerhout is een robuust natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid altijd werken (uitzetten of krimpen). Door de werking kunnen steigerhouten planken krom gaan staan of kieren. In steigerhout kunnen scheuren en kieren ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid zowel binnenshuis als buiten. Het hout kan altijd hars bloeden (een gele doorzichtige substantie). Geen plank is gelijk van kleur en vorm. Woodgoed kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de natuurlijke werking van hout. Garantie op de meubelen vervalt wanneer u de meubelen zelf behandelt of aanpast. 

Materiaal en onderhoud

Al onze meubelen worden in onze meubelmakerij op Aruba gemaakt van steigerplanken maar kan ook van andere materialen zoals bijv eikenhout of MDF. Dikte en kleur van de steigerplanken kunnen per partij verschillen. Steigerhout is robuust. Dit betekent dat het hout met name steigerhout nooit gelijk en sporen van gebruik bevat zoals oneffenheden, puntjes, deukjes etc. Een kaarsrechte plank bestaat niet van gebruikt steigerhout, maar dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout!

Voor binnengebruik kun je de meubelen onbehandeld laten. Wilt je de meubelen toch behandelen dan kan dat met olie, blanke lak of andere lakken zoals white, grey of black wash. Deze lak zorgt, mits goed aangebracht, ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. Echter zijn onze planken niet behandeld tegen insecten en een behandeling met olie, lak of een wash helpt hier ook niet tegen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast. Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren. Wij adviseren houten meubelen voor buitengebruik te plaatsen onder een afdak. Voor steigerhouten buitenmeubelen die niet onder een afdak staan kunnen wij geen garantie geven. 

Garantie

Op onze tuinmeubelen gemaakt van pitch pine geldt een garantie van 2 jaar. Voor binnenmeubelen geldt een garantie van 3 jaar. Een uitzondering geldt bij intensief gebruik zoals bij huizen of appartementen die verhuurd worden.

Mocht je onverhoopt binnen deze periode aanspraak moeten maken op de garantievoorwaarden e-mail ons dan op solidfurn.aruba@gmail.com

Stuur foto’s mee voor een snelle beoordeling

Om snel te kunnen beoordelen of de melding binnen de garantie valt is het aan te raden een aantal foto’s mee te sturen. Indien het garantiewerk betreft zal het product op locatie gerepareerd worden. Lukt dit niet, dan halen we de order op. Na controle gaan we over op vervanging of reparatie.

Mocht je klachten hebben die buiten de garantietermijn vallen, schroom dan niet en neem contact met ons op zodat wij kunnen bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Mogelijke afwerking

De meubels worden normaal gesproken onbehandeld afgeleverd. Dit laat de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hout het beste uitkomen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de meubels op een aantal verschillende manieren te behandelen. Hier worden wel extra kosten voor gerekend. Zie hieronder de verschillende voorbeelden.

Steigerhout onbehandeld (zie foto bed)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steigerhout behandeld met blanke lak (zie foto dressoir)

 Pitch Pine onbehandeld (zie foto loungebank)

IMG_0346

White Wash (zie foto tv meubel)

IMG_9964

Grey Wash (zie foto loungebank)

Black wash (zie foto bed)